lauantai 7. kesäkuuta 2014

Pinserit ry:n erikoisnäyttely 2014

Tänään oli edessä vuoden 2014 erikoisnäyttely ja Elviksen debyytti AVO-luokassa. Aamu alkoi tosi aikaisin jo klo 4, mutta kohti Tuusulaa lähdettiin aamukuuden maissa. Matkalta, erinäisten vähintäänkin mielenkiintoisten vaiheiden ja maakuntamatkailun jälkeen, poimittiin kyytiin Tintti ja Niko.

Erkkariin oli tänä vuonna ilmoittautunut ennätysmäärä pinsereitä, peräti 56 kappaletta! Tuomarina oli Tanya Ahlman-Stockmari. Kaikessa täydessä tohinassa en oikeastaan ehtinyt edes jännittää ennen, kuin meidän vuoro lopulta tuli. Avouroksissa esiintyivät viikko sitten 2v. täyttäneet Elvis kera veljensä Väinön. Pojat saivat molemmat laatupalkinnon erinomainen. Elvis sijoitettiin luokkavoittajaksi, molemmille SA. Paras uros -kehästä tuomari kätteli ulos koirakon toisensa jälkeen, kunnes jäljellä oli Elvis kera kolmen muun uroksen. Voittajaksi ja Paras uros1 -sijalle itsensä hoiti tyylikkäästi veteraaniuros Ceriinan Ivar, joka oli lopulta koko erkkarin ROP. Elvis oli paras uros2 ja sai SERTin, joka tarkoitti sitä, että Elvistä saa tästä päivästä alkaen kutsua tittelillä Suomen Muotovalio!

Kaiken kaikkiaan päivä oli hieno ja menestyksekäs, Yarracitta -kasvatit nappasivat ROP- ja VSP- junnutittelit sekä veteraaninarttu Y. Kaneliprinsessa VET VSP - ja VSP -tittelit. Yarracitta -kennel sai kaksi uutta valiota Elviksen siskon Dhalma Pilccusen napatessa narttujen sertin. Molemmat valioituivat ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssä täytettyään 2v.

Elviksen valioittanut arvostelu kuuluu seuraavasti:

"Erinomaista rotutyyppiä oleva hyvänkokoinen uros. Erinomainen pää ja ilme kokonaisuudessaan. Kauniit, yhdensuuntaiset pään linjat, oikein sijoittuneet korvat. Vahva alaleuka. Kaunis kaulankaari, selvä säkä. Hyvä eturinta, oikea raajaluuston voimakkuus. Tasapainoiset kulmaukset, hyvä lihaskunto. Kaunis häntä. Liikkuu erinomaisesti joka suunnalta, säilyttää ylälinjan liikkeessä. Liikkeiden lisäksi koirassa puhuttelee erinomainen pää."

AVO ERI AVK1 SA PU2 SERT FI MVA

Tässä vielä kuva valiosisaruksista:

                           FI MVA Yarracitta Dyly Dohveli sekä FI MVA Yarracitta Dhalma Pilccunen
                                          (kuvan on ottanut Niina Partanen)


Isosti kiitos kaikille mukana olleille superkivasta ja kaikinpuolin ikimuistettavasta päivästä ajoittain sateisessa Tuusulassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti