sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Jällivaarassa

Olin ilmoittanut Elviksen Jällivaaran kansainväliseen koiranäyttelyyn Pohjois-Ruotsiin. Mukaan oli lähdössä myös Elviksen sisko Dhalma.

Juuri, kun näytti siltä, että eipä voi enää pahemmin puihin mennä, lähtikin kaikki sujumaan ihan parhaalla mahdollisella tavalla! Dhalma saapui meille torstaina illalla ja perjantaiaamuna startattiin auto kohti Torniota klo 02.

Dhalma, kuten veljensä Elviskin, osoittautui vähintäänkin loistavaksi matkustajaksi ja pisti tottuneesti makuuasentoon autohäkkiin ihan välittömästi jo ennen kuin lähdettiin liikkeelle. Matkaseuraksi meille lopulta lähti koko meidän perhe. Matka sujui hienosti, kunnes sitten lopulta Jällivaarassa oli edessä uusi yllätys, joka sekin sitten järjestyi ja löysimme oikein miellyttävän paikan yöpyä. Aamulla herätessämme saimme ihastella mökin takana sijaitsevalla laitumella laiduntavia poneja ja hevosia, mikäs sen mukavampaa!

Lauantaiaamu valkeni erittäin ikävässä säässä rae- ja sadekuurojen rummuttaessa Jällivaaran kaunista maisemaa. Elvis ja Dhalma yrittivät aamulenkillä kaivautua kaikenmaisten lehtien ja oksien alle, koska satoi ja suorastaan syöksyivät takaisin mökkiin! Hieman meinasi epätoivo iskeä (jälleen kerran), mutta sieltä se aurinko kaivoi itsensä esiin ja näyttelypäivä meni auringon paistaessa.


                                                                  Jällivaaran maisemat

                                          FI & SE MVA Yarracitta Dyly Dohveli

                                          FI & SE MVA Yarracitta Dhalma Pilccunen

                                          Upeat, ihanat sisarukset <3

                                                        Melkein kotona!


Tuomarina oli ihan oikea herrasmies Paul Stanton, joka piti sekä Elviksestä että Dhalmasta erittäin paljon. Erityisesti koirat saivat kehuja oikeasta, ihanteellisesta koosta ja upeasta luonteesta. Elvis sai lisäksi kehuja erinomaisesta päästä ja ylälinjasta. Molemmat saivat erinomaiset arvostelut ja saavuttivat Ruotsin muotovalion tittelin kumpainenkin. Elvis oli lopulta ROP ja Dhalma VSP. Elviksen arvostelua kirjoittelen jossain vaiheessa sen omalle sivulle.

Isoa kehää ei jääty odottelemaan tummien pilvien keräännyttyä Jällivaaran näyttelyalueen päälle. Lisäksi edessä oli pitkä ajomatka kotiin. Päätimme matkan varrella yöpyä lasten Perhon mummulassa, ja se osoittautukin erinomaiseksi ideaksi. Saimme nukkua hyvät ja pitkät unet, ja aamulla koirat pääsivät pitkälle lenkille. Kyllä ne nauttivat reippaasta menosta, kuten minäkin.

Matka oli elämys niin minulle kuin varmasti kaikille muillekin, eikä toivottavasti jää viimeiseksi laatuaan. Ensi kesälle on jo alustavia ajatuksia tehtynä... Niistä lisää sitten lähempänä, toivottavasti.

Olo on väsynyt, helpottunut, onnellinen ja ylpeä! Elvis ja Dhalma ovat täyttäneet 2v. kesäkuun 1. päivänä ja nyt vajaa kuukausi myöhemmin ne ovat saavuttaneet kahden maan valionarvon. Hienot, ihanat, upeat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti